1 Ağustos 2007 Çarşamba

Sigaranın Cilt Üzerindeki Zararlı Etkileri

Sigara içiyor veya sigara içmediğiniz halde içen arkadaşlarınızla vakit geçiriyorsanız bu yazıyı mutlaka okumalısınız.

Cilde zarar veren sigara dumanının kendisidir. Sigara içmiyor olsanız bile, yanınızda içilen sigaradan çıkan duman cildinizin mahvolmasına yeter de artar bile. Sigara dumanında bulunan kimyasallar (karbon monoksit, katran, nikotin v.b.) doğrudan cildinizdeki gözeneklerinize işler. Bu toksinlerin cildinizle temas etmesi halinde cildinizin yapısını bozarak yumuşaklık ve direnç kazandıran yapıyı bozar. Bunun sonucu olarak da erken yaşlanma kaçınılmaz olacaktır. Bunun yanısıra cilt için en önemli unsur olan kendi kendini yenileme özelliğini de bozmuş olur.
Bu durumda yapacağınız en önemli hareket sigara içilen ortamlardan ve sigaradan uzak durmaktır. Eğer sigara içilen bir ortamda bulunmak zorunda kaldıysanız en azından sigara içenlerden mümkün olduğunca uzakta durmaya çalışarak dumanın doğrudan yüzünüze ve üstünüze gelmesini engellemeye çalışın.

Sigara içmeyenler için, eğer kapalı bir ortamda yanınızda sigara içenler olursa onları kibarca uyarmaktan çekinmeyin ve sigaranın sağlığınıza ne kadar zarar verdiğini açıkça ve kibarca belirtin. Sigara içenler içinse söylenecek tek söz var ki o da sigarayı bırakmaları. Lütfen sigarayı bırakın.

Editor: http://www.Europey.com beauty team.

Hiç yorum yok:

check out the Europey swicki at eurekster.com