1 Ağustos 2007 Çarşamba

Sigaranın Cilt Üzerindeki Zararlı Etkileri

Sigara içiyor veya sigara içmediğiniz halde içen arkadaşlarınızla vakit geçiriyorsanız bu yazıyı mutlaka okumalısınız.

Cilde zarar veren sigara dumanının kendisidir. Sigara içmiyor olsanız bile, yanınızda içilen sigaradan çıkan duman cildinizin mahvolmasına yeter de artar bile. Sigara dumanında bulunan kimyasallar (karbon monoksit, katran, nikotin v.b.) doğrudan cildinizdeki gözeneklerinize işler. Bu toksinlerin cildinizle temas etmesi halinde cildinizin yapısını bozarak yumuşaklık ve direnç kazandıran yapıyı bozar. Bunun sonucu olarak da erken yaşlanma kaçınılmaz olacaktır. Bunun yanısıra cilt için en önemli unsur olan kendi kendini yenileme özelliğini de bozmuş olur.
Bu durumda yapacağınız en önemli hareket sigara içilen ortamlardan ve sigaradan uzak durmaktır. Eğer sigara içilen bir ortamda bulunmak zorunda kaldıysanız en azından sigara içenlerden mümkün olduğunca uzakta durmaya çalışarak dumanın doğrudan yüzünüze ve üstünüze gelmesini engellemeye çalışın.

Sigara içmeyenler için, eğer kapalı bir ortamda yanınızda sigara içenler olursa onları kibarca uyarmaktan çekinmeyin ve sigaranın sağlığınıza ne kadar zarar verdiğini açıkça ve kibarca belirtin. Sigara içenler içinse söylenecek tek söz var ki o da sigarayı bırakmaları. Lütfen sigarayı bırakın.

Editor: http://www.Europey.com beauty team.

Selüliti azaltmanın yolları

Selülit, deri altındaki yağ dokularının dolaşımının bozulması sonucu cilt altında oluşan yağ şişkinlikleridir. Ne kadar az yağ dokunuz olursa o kadar az selülitiniz var demektir. Diyet ve egzersiz selülit azaltmada çok önemli bir rol oynamaktadır.

Eğer selülitinizi azaltmak istiyorsanız vücudunuza özellikle karaciğerinize detoks yapmak zorundasınız. Nikotin ve kafeinden uzak durun. Besleyici özellikleri fazla olan soya, fıstık gibi yiyecekler yemeli ve tuz ve yağ tüketimi azaltılmalı ve bolca su içilmelidir. Ayrıca soğan selüliti azaltmak için oldukça etkili bir yiyecektir. Soğanlar cilt hücrelerinin doğal olarak su salgılamasına yardımcı olur.

Kısaca özet halinde sıraladığımızda:

Kilo vermek, bacaklarınızı ve baldırlarınızı sıkılaştırmak için egzersiz yapın. Özellikle kaslarınızın ve uyluklarınızın gelişimine etki eden yürüme, bisiklete binme, merdiven çıkma, yoga gibi egzersizleri yapmalısınız. Yağların azalması ve kasların artması selülitlerin yok olmasını sağlayacaktır. Kaslar cildin gerilmesini sağlayarak içeri çökük vaziyetdeki gamze görüntüsünü yok edecektir.

Sirkülasyonu artırmak ve yağ dokularını azaltmak için problemli bölgelere her gün masaj yapın. Ayrıca banyo sırasında banyo jelleri ile masaj yapabilir veya banyo fırçası kullanabilirsiniz. Vücut sisteminizi canlandırmak için aromaterapi uygulayabilirsiniz. Adaçayı, servi ve ardıç selülitleri azaltmak için oldukça etkilidir.

Külotlu çorap giymek selülitleri azaltır. Özellikle vücut biçimlendirici özellikte olanları. Külotlu çorap yağları sıkıştırarak sirkülasyonun oluşumuna yardımcı olur. Marketlerde selülit azaltıcı külotlu çoraplar satılmaktadır.

Evde kahve posası ve deniz yosunu yardımı ile selülitlerinizi engelleyebilirsiniz. Sıcak kahveyi posasını alın ve problemli bölgeye yayın. Sonra nemli deniz yosunu ile sarmalayın. Sonra plastik filmsi ile sarmalayın. Yarım saat öylece durun. Plastik filmsiyi çözün, Duşunuzu aldıktan sonra masaj yapın.

Selülit için çok çeşitli sayıda ticari ürün üretilmiştir. En popüler olanları gündüz ve gece jeli olan ve hergün kullanılan: L'Oreal Sublime Slim, Clarins Total Body Lift, Murad Firm ve Tone Serum, Body Creator Aromatic Firming Cream, Algotherm Pulpe Activ Minceur, ve Guinot Absolue Minceur ev yapımı ürünleri.

Eğer paranız varsa selülit tedavisi için üretilen bu kremlerden kullanabilirsiniz.

Selülit hiç bir zaman tamamen yok olmaz. Ancak onları minimize ederek baldırlarınızın iyi görünmesini sağlayabilir, bikini veya mini etek giymekten çekinmezsiniz.

KAYNAK: http://www.Europey.com
check out the Europey swicki at eurekster.com